Klubbens tidigare målvakt och ungdomstränare har tagit över hos "Randigt". Något som Folkbladet avslöjade i förra veckan. Under måndagskvällen gjorde "Knoen" sitt första pass med A-laget ute på ett höstkyligt Östgötaporten.

Med bestämda steg äntrade han konstgräset tillsammans med en tämligen decimerad trupp där ju ett flertal av spelarna sitter på utgående kontrakt och därför inte fanns med på träningen.

– Nervös? Nej, fotboll kan jag ju. Nu känns det bra när jag får komma ut och träna, säger Nyqvist.

Artikelbild

Han ska "bekanta sig" med spelarna i dagarna två men från och med onsdag väntar några veckors semester för seniortruppen.

Först därefter tror han sig ha en mer klar bild av hur lagbygget kan komma att se ut.

– Jag vill såklart behålla så många spelare som möjligt eftersom det är ett väldigt bra lag. Jag såg dom en hel del under säsongen som gick.

Samtidigt har klubbledningen stakat ut en ny riktning i sin framtidsvision. En storsatsning på föreningens unga spelare var anledningen till att populära tränarduon Johan Roxström och Admir Dedic överraskande fick sparken för en vecka sedan.

LÄS MER:"Inte vackert eller genomtänkt"

Anders Nyqvist påstås vara rätt man för att vägleda juniorerna och han har de senaste säsongerna tränat Sleipners 01-grabbar.

– Det är ingen stor skillnad att träna seniorer. Fotboll är fotboll. Det är en rund boll och elva gubbar som ska ut och spela. Jag vet att jag är duktig på att utveckla spelare och jag är tokig nog att tro på det jag gör.

Fostrad i IFK Norrköping, som han lämnade efter juniortiden, fortsatte målvaktskarriären i först Saltängens BK och sedan IFK Värnamo innan han vände hem till Sleipner där han gjorde sin sista match som spelande målvaktstränare 2008.

– Det var den allra sista gräsmatchen på Idrottsparken. Vi spelade 2–2 mot Linköping och gick upp i division 1, minns han.

Redan då tränade han unga grabbar vid sidan om.

LÄS OCKSÅ:"Kaptenen chockad av beskedet"

Talangutveckling ligger nye Sleipnertränaren varmt om hjärtat.

– Jag kan tycka att vi är väl traditionella i det här landet. Se på Tottenham som har en snittålder på 22 år i truppen och det går ju rätt skapligt för dom! Kolla på Graham Potter i Östersund som tog dit spelare som ingen annan ville ha. Menar, Ken Sema, ansågs inte hålla för IFK när han spelade i Sylvia. Nu sitter han på bänken i en playoffmatch till VM borta i Italien.

Sleipner kommer ha A-lag, U19 och U17 nästa säsong.

– Vi kommer kanske ha 15–16 A-lagsspelare och sedan säkert tio grabbar som inte är äldre än 18 år, avslöjar Anders som får tidigare Sleipner-spelaren Patrik Hagström som assisterande.

Ytterligare en tränare ska ingå i det som ska bli en trojka.

– Det kan behövas eftersom jag är väldigt engagerad och passionerad. Ibland kan det vara bättre att andra får prata. Jag kan behöva processa saker innan jag själv uttalar mig.

Anders Nyqvist har gått olika tränarsteg, är ungdomsutbildad och har till och med gått domarkurser.

– Det kan ju vara bra att veta vad som gäller om man behöver ta ett snack med domaren, haha.