- Jag har blivit projektanställd av Kimstad byalag via medel från Leader Folkungaland, för att göra en förstudie i form av projektet "Besök Kimstad". Jag ska inventera alla turistiska tillgångar som vi kan hitta i Kimstad med omnejd, som vi hinner med och sedan knyta ihop dem med varandra och försöka hitta nya inkommande penningflöden och en bra marknadsföringsplattform för den här bygden.
- Slutmålet är att dels försöka skapa nya arbetstillfällen till bygden, dels göra det ännu mer attraktivt att bosätta sig i Kimstad, via ökade rekreationsvärden. Men det saknas vissa grundläggande turiststenar i Kimstad, som exempelvis boende, men det har vi ju nästgårds i Norsholm, där det även finns konferensmöjligheter. Och projektet handlar även om att knyta samman olika byar runt omkring här och låta dem komplettera varandra.
Hur är din egen bakgrund?
- Jag har studerat turism på Linköpings universitet under tre år, med inriktning på kulturarv och naturmiljö. Sen har jag läst ett år till för att få ihop till magisterexamen som snart är klar. Innan dess läste jag turism på gymnasial nivå.
Och vad finns det då i Kimstad att lyfta fram?
- Kimstad är jungfrulig mark när det gäller turismen, så det finns princip hur mycket som helst att ta tag i. Som exempelvis naturguidningar, kajak- och kanotleder, bad och fiske och mycket annat.
Vad är tanken bakom kanotleden?
- Det handlar om att försöka knyta ihop Kimstad och Skärblacka, genom en kanotled längs Motala ström. Då börjar man i Kimstad och åker medströms till Skärblacka, även om man får ta upp kanoten och bära den förbi ett par ställen. Bland annat kraftverket i Kimstad.