- Vi försökte få pengar från både EU och Norrköpings kommun, men fick nobben på båda ställen. Så därför tog vi tag i saken själva och gjorde en billigare variant, som vi själva finansierat, säger Annica Brage, ordförande i föreningen, som har ett 20-tal medlemmar idag.
Hur mycket har hundrastgården kostat?
- Cirka 3.000 kronor i material och sedan har vi gjort jobbet med staketet själva och marken får vi låna så länge den nuvarande arrendatorn har tillgång till den.
- Det enda vi åtagit oss är att sköta marken, klippa gräset och se till att det är snyggt och fint här.
Varför inget bidrag från EU eller Norrköpings kommun?
- Vi försökte skriva en anmälan om pengar från EU-projektet Leader, som är till för landsbygdsutveckling. Men det visade sig vara väldigt krångligt att bara skriva själva ansökan.
- Det kändes som ett heltidsjobb att klara ansökan och de hade så stora krav, bland annat en bemannad kiosk här vid rastgården. Så vi lade ner det försöket.
Och Norrköpings kommun?
- De hade 11 ansökningar på hundrastgårdar, som låg före oss i deras kö. Dessutom tyckte de att vi har så mycket skog och natur i Kimstad, att vi inte behöver ha någon hundrastgård härute och då lade vi ner den förfrågan också.
Och fixade hundrastgården själva?
- Ja, en lite billigare variant, som vi nu bekostat med egna medlemspengar samt lite sponsorer här i Kimstad.
- Men det har blivit jättetrevligt här, både för hundarna och hundägarna, som kan trivas ihop vid den här nya träffpunkten.
Läs mer i onsdagstidningen