Det hela bevittnades av flera personer och information om att någon skulle ha misshandlats och kidnappats på Östermalm spreds i sociala medier. Ryktet om att det var 23-åringen som blivit misshandlad tog sig till hans mamma och det var inte förrän två dagar efter händelsen den 18 augusti som mamman fick kontakt med sonen.

Det visade sig då att ryktena var sanna. 23-åringen hade, under en promenad, helt plötsligt blivit påkörd. I bilen befann sig tre män – en 22-åring, en 27-åring och en 36-åring – som lämnade bilen och började misshandla 23-åringen.

Flera vittnen berättar att en kofot använts i misshandeln och att 23-åringen även har blivit sparkad. Efter en stund blev sedan 23-åringen intvingad i bilen och fördes från platsen. Målsäganden har sedan först till två olika platser innan han skjutsades hem senare på natten.

36-åringen, som greps vid brottsplatsen en stund efter händelsen, erkänner att han var med vid bortförandet men säger att han inte uppfattade det som att 23-åringen tvingades att följa med. 36-åringen har heller inte sett någon misshandel.

27-åringen, som greps och häktades dagarna efter brottet, samt 22-åringen, som höll sig undan från polisen i nästan två månader innan han greps, har konsekvent nekat till att de har något med händelsen att göra.

Enligt åtalet har motivet varit att pressa 23-åringen på pengar, något som 36-åringen säger har en bakgrund i en narkotikaskuld. Männen åtalas för människorov och 22-åringen åtalas även för narkotikabrott.

På måndagen ställs trion inför rätta i Norrköpings tingsrätt.