Enligt brittiska medier sade han att det är löjligt att två av världens största ekonomier bara är förbundna med en järnvägslinje. Enligt källor till bland annat The Guardian , ska Macron ha varit entusiastisk över förslaget.

Johnson twittrade senare att han är extra glad över att länderna tillsatt en expertgrupp för att titta på större projekt tillsammans.

"Vår ekonomiska framgång är beroende av bra infrastruktur och bra förbindelser. Ska kanaltunneln bara vara ett första steg?" twittrade utrikesministern.

Artikelbild

| Kan Storbritannien och Frankrike få ytterligare en landförbindelse, förutom tågtunneln under Engelska kanalen? Arkivbild.

Tidigare ska Johnson ha förespråkat en vägtunnel under Engelska kanalen, men uppges ha släppt de planerna.

En bro över Engelska kanalen skulle behöva bli minst 35 kilometer lång. Frågan är inte ny, utan diskuterades bland annat under Margaret Thatchers styre på 1980-talet. Arkitekten Ralph Freeman menade då att en vägbro skulle vara mycket bättre än en tågtunnel.

Det kommer att utgöra en mycket större påverkan på den brittiska turismen än någon tunnel. Järnvägarna har i stor utsträckning förlorat sin glamour – stationer är i allmänhet gamla, smutsiga och dåligt underhållna, argumenterade han för regeringen, enligt Daily Mail.

Till slut kom man dock fram till att säkerhetsfrågor, miljöproblem, underhåll och risken för sjöfarten skulle innebära för stora problem, enligt tidningen. Och sedan dess har den så kallade eurotunneln blivit en stor succé, vars tåg även rymmer person- och lastbilar.