Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ridning för att integreras

Ett nytt sätt att komma in i samhället. Nu har projektet integrationsridning startats i Finspång.

Integrationsridning. Från vänster: Linn Liljeros, Fardowsa Abdiwahid på hästen Muscot, Noors son Zaied på Hans Hellerstedts axlar, Zia Atai på hästen Sally, Emma Sandberg, Anood Shakra på hästen Star och Anna Hellerstedt.

Integrationsridning. Från vänster: Linn Liljeros, Fardowsa Abdiwahid på hästen Muscot, Noors son Zaied på Hans Hellerstedts axlar, Zia Atai på hästen Sally, Emma Sandberg, Anood Shakra på hästen Star och Anna Hellerstedt.

Foto: Isabell Hellerstedt

INTEGRATIONSRIDNING2016-09-26 07:00

Första träffen genomfördes i söndags hos Ryttarkamraterna i Finspång.

– Min dotter Isabell Hellerstedt och jag ville dra vårt strå till stacken när det gäller att integrera nyanlända. Brottningen och fotbollen har redan gjort ett jättefint arbete med detta och vi ville också ”bjuda på vårt fritidsintresse”: hästar, berättar Anna Hellerstedt.

Hon påpekar att det tyvärr är relativt dyrt att rida eftersom hästar äter mycket och det kostar att driva ett stall med ridskola.

– Isabell och jag sökte pengar från Östergötlands indrottsförbund till detta och fick 25 000 kronor.

– Det kommer att gå till hyra för hästar varje tillfälle, medlemsskap till alla deltagare, fika och bensinkostnader för hämtning och lämning. Under höstterminen, fram till jul, kommer vi att träffas på söndagar och fika, sköta hästar, rida och prata svenska. Vi riktar oss främst till ungdomar och unga vuxna.

Grundidén är att vara fem personer med svenska som modersmål och lika många som håller på att lära sig svenska, att vara två och två (en svensktalande och en nyanländ) när de sköter hästen och sedan turas om att rida.

– I helgen var vi sammanlagt 13 personer och det gick bra det också. Vi blir gärna ytterligare några.

– De flesta deltagarna är mellan 13 och 24 år och kommer från Afghanistan, Syrien, Sri Lanka och Somalia.

– Min andra dotter Emelie Lindström kommer att baka till våra fikastunder och min pappa Hans Hellerstedt hjälper till med hämtning för dem som behöver skjuts till ridskolan, berättar Anna Hellerstedt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om