Läget i laget sänder emellertid inga chockvågor genom lagledningen.

Tvärtom är coachen Jonas Johnson både lugn och en smula optimistisk efter fredagens träningspass.

– Alla lag drabbas av skador, det är saker vi måste lära oss att handskas med. Jag tycker ändå att det känns ganska bra, säger Johnson.

Artikelbild

| Pontus Sjögren.

Ja, senast gick det ju vägen ändå. Tack vare en stark spurt i tredje perioden vände Hästen underläge till seger mot Västervik i Himmelstalundshallen.

Då var läget faktiskt än värre eftersom sjuke forwarden August Gunnarsson saknades. Nu är August tillbaka, spelsugen och frisk.

Men målvakten Pontus Sjögren är fortfarande borta efter en smäll mot huvudet hemma mot Timrå. Det betyder att Viktor Kokman får fortsatt förtroende och att junioren Erik Sandahl täcker upp i båset.

Saknas gör också Victor Lindman, Mattias Kalin, Villiam Haag och junioren Jacob Sundberg.

– Haag är på gång. Jag hoppas kunna använda honom redan i nästa vecka, berättar Jonas Johnson.

Övriga är svårare att sia någonting om. Varken knäskador (Lindman), frakturer (Kalin) eller hjärnskakningar (Sjögren och Sundberg) är någonting att leka med.

– Smällar mot huvudet är vi alltid väldigt försiktiga med. Hellre att de spelarna vilar för mycket än för lite.

Vita Hästen får också klara sig utan Christian Kåsastul som är upptagen med spel i det norska landslaget. Backen är tillbaka i Norrköping igen i nästa vecka (Hästen tar emot Leksand på onsdag).

För att täcka upp har klubben som bekant lånat in Örebros rutinerade forward Johan Adolfsson, som tidigare gjort en del gästspel i Vita Hästen.

Några fler lån är inte aktuella, enligt Jonas Johnson.

– Vi har ögonen öppna, men också en ekonomisk verklighet att ta hänsyn till.

Efter 16 omgångar kan man konstatera serien är så jämn som många förutspått.

– Den är jättetät. Det är rätt fantastiskt. Alla matcher känns hela tiden superviktiga och det finns inga lag som kan slappna av och ändå vinna.

Är du nöjd med utdelningen så här långt?

– Jag tycker att killarna varit fokuserade och med från start i matcherna. Det finns olika orsaker till att vi inte kunnat prestera toppishockey hela tiden och vi hade det jobbigt mot Västervik senast. Vi var egentligen betydligt bättre mot Oskarshamn där det bara blev en poäng, men samtidigt är det bra att kunna vinna även när vi inte presterar särskilt mycket, slutar Jonas Johnson.