Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Revanschsugen svensk trea i kock-EM

Än lever Sebastian Gibrands dröm om att vinna Bocuse d´Or i franska Lyon, världens mest prestigefyllda kocktävling.

Kocken Sebastian Gibrand under förberedelserna för tävlingen i Tallinn. Arkivbild.

Kocken Sebastian Gibrand under förberedelserna för tävlingen i Tallinn. Arkivbild.

Foto: Amir Nabizadeh/TT

Sverige2020-10-16 20:25

I den europeiska uttagningen, Bocuse d'Or Europe i Estlands huvudstad Tallinn på fredagen, kom nämligen svensken trea och har därmed kvalificerat sig.

De tio bästa lagen gick vidare till Bocuse d´Or. Norge vann uttagningen före Danmark, så det var alltså alltigenom nordiskt i topp.

Den stora världsfinalen i Lyon går av stapeln i juni nästa år. Och Gibrand är väldigt revanschsugen. I fjol kom han nämligen tvåa i världsfinalen.

I en TT-intervju i början av oktober sade Gibrand att han legat i hårdträning sedan i januari.

– Jag var inte så nöjd med min placering sist, när jag gick upp prispallen som tvåa så kände jag att jag skulle vilja se om jag klarar att vinna den här tävlingen. Det är otroligt roligt att få utmana världens bästa kockar, sade han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om