Knappt hade känslorna inför beslutet om en ny könsbyteslag lagt sig, förrän en ny fråga upprör i riksdagens korridorer. Den här gången handlar det om gårdsförsäljning av småskaligt producerad vin, öl och gin.
– Jag har ingen ambition att införa onödiga begränsningar, men förslaget kommer att behöva innehålla begränsningar. Alla som är insatta i den här frågan inser det, säger Forssmed till TT.
Uppgifterna som cirkulerar handlar om att förslaget som bereds på regeringskansliet innehåller stora begränsningar, bland annat krav på att företagen måste ha egen spannmålsproduktion och att det inte ska vara tillåtet att sälja alkohol som är starkare än 15 procent.
I början av 2025
Men Forssmed vill inte kommentera några detaljer.
– Min ambition är att vi ska gå i mål med ett förslag som håller, och få det på plats i början av 2025, säger han.
Det som gör frågan om gårdsförsäljning extra komplicerad är att även EU-kommissionen måste godkänna förslaget. Det gäller också att utforma förslaget så att Systembolagets monopol värnas.
M-ledamoten Oliver Rosengren tycker att begränsningarna är oacceptabla, om de stämmer.
– Konsekvenserna skulle bli att bryggerier och destillerier utesluts från möjligheten till gårdsförsäljning. Det är för dåligt helt enkelt, säger Rosengren.
I valrörelsen lovade han ett destilleri i sitt hemlän Kronoberg att göra sitt bästa för att de ska få sälja sin prisbelönta gin där den produceras.
– Jag har mycket svårt att förstå varför ett dåligt förslag från Jakob Forssmed ska få hindra mig från att uppfylla det löftet, säger han.
"Totalt haveri"
Centerpartiet har drivit frågan om gårdsförsäljning i många år och har begärt att socialministern ska komma till socialutskottet och förklara sig.
– Det är ett totalt haveri av den ursprungliga intentionen med gårdsförsäljning, säger Christofer Bergenblock (C).
– Det är helt uppenbart att problemet finns i KD, och det är KD som trilskas i den här frågan.
Han är beredd att runda socialministern och lyfta frågan för beredning i socialutskottet och lagstiftning direkt i riksdagen, precis som med könstillhörighetslagen.