Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Torsk med bacon

Torsk och bacon går alldeles utmärkt ihop. Tänk på att fisk inte ska stekas torr. Med stektermometer styr man tillagningen perfekt.

Torskrygg med bacon är grymt gott.

Torskrygg med bacon är grymt gott.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-30 07:55

Baconlindad torskrygg

För 4 personer, 35 minuter

600 g torskrygg, gärna med skinnet kvar

4 skivor bacon

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 msk smör

2 msk olivolja

Att äta till:

kokt potatis

250 g körsbärstomater på kvist

2 kvistar färsk rosmarin

2 mogna citroner

Gör så här:

1. Dela torskryggen i fyra lika stora bitar. Salta och peppra runt om och rulla in dem i skivad bacon.

2. Smöra en ugnsfast form och lägg i fisken. Placera tomaterna vid sidan. Ringla olivolja över allt. Strö rosmarin över tomaterna. Stick in en stektermometer i den största av fiskbitarna och stek i ugnen på 125 grader tills kärntemperaturen just övergår 45 grader. Ta ut och täck med aluminiumfolie.

3. Dela citronerna i halvor och rosta ganska hårt i torr stekpanna. Servera med kokt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!