Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Lättlagad pasta med skinka

Lättlagat och gott, vad mer kan man begära av en pastarätt? Skinksåsen kan även serveras till kokt blomkål och potatis.

Skinksåsen är lagom kryddig och passar utmärkt att servera med breda pastaband.

Skinksåsen är lagom kryddig och passar utmärkt att servera med breda pastaband.

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-02 08:35

Pappardelle med skinksås

För 4 personer, 25 minuter

400 g lättrökt skinka i bit alt. kassler

1 gul lök

1/2 purjolök

1 msk olivolja

3 dl mjölk

1 dl grädde

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk timjan

majsstärkelse

salt och svartpeppar

Att äta till:

pasta, gärna pappardelle

blandad sallad

Gör så här:

1. Skär skinkan i mindre bitar. Hacka den gula löken och strimla purjolöken fint. Fräs skinka och lök med olivolja i en kastrull. Efter någon minut tillsätts mjölk, grädde, fond och timjan. Låt allt koka upp, red med majsstärkelse och låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Salta och lägg i pastan som får koka knappt den tid som står på förpackningen.

3. Slå upp i durkslag och droppa över lite olivolja före servering. Blandad sallad eller ärtor passar bra till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!