Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hett ris

Kryddigt stekt ris, räkor, grönsaker och chili i ena ringhörnan. Kyld vitlöksdressing i den andra. Två ytterligheter som är härliga tillsammans.

Stekt ris med räkor, grönsaker och chili är mat med stora smaker.

Stekt ris med räkor, grönsaker och chili är mat med stora smaker.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-18 07:55

Het rispytt med kyld dressing

För 4 personer, 35 minuter (kortare om man har kokt, kallt ris)

3 dl långkornigt ris

6 dl vatten

1 gul lök

1 morot

1 röd paprika

1 zucchini

2 dl frysta ärtor

400 g skalade räkor

1 msk finhackad chili

1 msk sambal oelek (kan uteslutas)

salt

raps- och sesamolja

Till dressingen:

2 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1–2 vitlöksklyftor

1 tsk vitvinsvinäger

peppar

Att äta till:

krispig sallad

körsbärstomater

Gör så här:

1. Blanda crème fraiche med majonnäs och finriven vitlök. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ställ svalt i väntan på servering.

2. Koka riset som vanligt eller utgå från kallt kokt ris. Finhacka gul lök, morot och chili. Skär paprika och zucchini i små bitar.

3. Stek riset några minuter i lika delar raps- och sesamolja. Tillsätt grönsaker och stek några minuter till. Fortsätt med sambal oelek, ärtor och till sist skalade räkor. Vänd runt allt och smaka av med salt. Servera med sallad och körsbärstomater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!