Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Grillat med myntasås

Så här på gränsen till sommaren är det helt okej att servera varm fisk med kall sås. Grillar man över glöd är det bra med halster, så faller inte fisken sönder.

Fisk från grillen med kyld sås – minimun av matlagning i sista stund.

Fisk från grillen med kyld sås – minimun av matlagning i sista stund.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-08 07:55

Halstrad lax med kyld myntasås

För 4 personer, 25 minuter

4 portionsbitar skinn- och benfri lax

1 tsk gult senapsfrö

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

3 msk majonnäs

3 dl crème fraiche

1 tsk vitvinsvinäger

3 msk hackad färsk mynta

1 msk riven färsk ingefära

Att äta till:

blandad sallad

citron

kokt färskpotatis

Gör så här:

1. Hacka myntan. Riv ingefäran fint. Blanda majonnäs, crème fraiche och vinäger. Rör ned mynta och ingefära. Smaka av med salt och peppar. Kyl såsen.

2. Stöt gult senapsfrö i mortel och blanda med salt och peppar. Krydda laxen med blandningen och halstra över glöd eller stek den i lika delar smör och rapsolja, 3–4 minuter per sida.

3. Servera med nykokt färskpotatis, sås, blandad sallad och citron. Garnera med färska myntablad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!