Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Caponata med nybakat bröd

En siciliansk grönsaksrätt med lätt syrlig smak. På Sicilien äts caponatan i regel kall, åtminstone sommartid. Här är den varm med nybakat bröd.

Caponata är en siciliansk grönsaksrätt som gör sig bra med bröd.

Caponata är en siciliansk grönsaksrätt som gör sig bra med bröd.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-10 09:00

Caponata

För 4 personer, 35 minuter

1 aubergine

1 zucchini

2 gula lökar

2–3 stjälkar blekselleri

400 g tomater

100 g gröna oliver

2 msk kapris

4 msk mild vitvinsvinäger

2 msk rapsolja

olivolja

salt, svartpeppar och socker

10 blad basilika

salt, peppar och socker

Att äta till:

lantbröd

Gör så här:

1. Skär auberginen i bitar och sprid ut på en tallrik och salta. Låt stå i 15 minuter.

2. Skär zucchini och lök i något mindre bitar. Strimla bleksellerin. Snitta tomaterna och doppa dem i kokande vatten så att skalet släpper. Dra bort skal och peta bort kärnorna. Hacka tomatköttet grovt. Dela och kärna ur oliverna.

3. Spola bort saltet från auberginen och torka med handduk. Stek dem i het panna med rapsolja i 2 minuter. Sänk värmen, tillsätt 1 matsked olivolja och vänd ned zucchini, lök, blekselleri, tomater, oliver och kapris. Vänd runt 2–3 minuter. Tillsätt vinäger som får koka in på svag värme, cirka 10 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och 1 kryddmått socker. Servera varm med lantbröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!