Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Antibiotikamärkning av kött utreds

Regeringen tillsätter en utredning som ska undersöka om kött ska kunna märkas med hur mycket antibiotika som har använts i produktionen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Regering vill att kött i framtiden ska få en antibiotikamärkning. Arkivbild.

Regering vill att kött i framtiden ska få en antibiotikamärkning. Arkivbild.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Mat & dryck2021-05-24 06:31

Regeringen tillsätter en utredning som ska undersöka om kött ska kunna märkas med hur mycket antibiotika som har använts i produktionen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

I Sverige är det förbjudet att ge friska djur antibiotika och svenska bönder använder mindre antibiotika än i många andra länder, men det är svårt för konsumenterna att veta hur stora skillnaderna är. Kött märks i dag endast med ursprungsland.

– Sverige vill bidra till att minska den globala antibiotikaanvändningen och därmed också minska risk för resistens, säger miljöminister Per Bolund (MP), till Ekot.

Utredningen ska också föreslå hur Sverige internationellt ytterligare kan arbeta mot antibiotikaresistens.

– Vi vill göra en insats för att vi inte ska hamna i en ny pandemi som den vi just har gått igenom. Den här gången var det ett virus, men nästa gång kan det vara en bakterie och då är antibiotika det skydd som vi har för att inte få enormt svåra sjukdomsfall och död, säger Per Bolund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!