Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Afrikanska smaker

Det kan kännas lockande att få smaka på något nytt. Varför inte en kryddig fisk med apelsin?

Prova något nytt, som fisk med apelsin, till exempel.

Prova något nytt, som fisk med apelsin, till exempel.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-03-31 09:35

Afrikansk fisk med apelsin

För 4 personer, 45 minuter

700 g kummelfilé alt. torsk eller kolja

2 msk olivolja

1 påse flagad mandel, 50 g

1 krm kanel

1 krm kryddpeppar

1 krm muskotnöt

1 krm spiskummin

salt och vitpeppar

rikligt med bladpersilja

Att äta till:

2 apelsiner

1–2 burkar kikärter

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk mynta

Gör så här:

1. Dela fisken i portionsbitar. Värm en matsked av oljan i stekpanna och rosta mandelspånen lätt. Passa noga, här går det fort mellan vacker färg och bränt. Ta upp mandeln.

2. Värm den andra matskeden olja i pannan och rör i kanel, kryddpeppar, muskotnöt och spiskummin. Lägg fiskbitarna tätt i kastrull eller form som tål ugnsvärme. Fördela mandeln över och avsluta med kryddoljan, salt och vitpeppar. Täck formen med lock eller folie, och sätt in i ugnen på 200 grader i 35 minuter. Ta ut och ös fisken med vätskan. Garnera med bladpersilja och apelsinklyftor.

3. Spola av kikärtor med kallt vatten. Koka upp nytt vatten med en tärning grönsaksbuljong. Lägg i kikärtorna och låt bli varma. Sila av vätskan och blanda med en matsked finhackad färsk mynta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!