Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

19/4: Rosa rädisor med fisk

Det händer något med rädisor när man tillagar dem. De blir vackert rosa och får dessutom en helt annan konsistens. Alla sorters rökt fisk passar fint till.

Smörslungade rädisor med dill och citron passar utmärkt till rökt fisk.

Smörslungade rädisor med dill och citron passar utmärkt till rökt fisk.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Livsstil & fritid2020-04-19 09:35

Rökt fisk med smörslungade rädisor

För 4 portioner, 15 minuter

1–2 knippen rädisor

vatten

salt

25 g smör

1 citron + extra

1 liten knippa dill

flingsalt

cirka 500 g valfri rökt fisk, t ex varmrökt lax eller sik

Gör så här:

1. Skölj och ansa rädisorna. Skär dem eventuellt i mindre bitar.

2. Häll upp en skvätt vatten med lite salt i en kastrull. Blanchera eller ångkoka i en sil eller ångkoksinsats i 2–3 minuter, eller tills rädisorna börjar skifta färg. Slå av eventuellt överblivet vatten. Tillsätt smör, rivet citronskal och saft samt dill. Vänd runt och värm tills smöret har smält. Strö över lite flingsalt.

3. Lägg upp fisken på ett fint fat med extra citronklyftor tillsammans med kokt potatis. Servera med rädisorna vid sidan om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!