Det var 2017 som fiberleverantören IP Only erbjöd området utanför Tjällmo tätort fiber. De som skrev under en beställning fick sedan en skylt utplacerad på tomten med budskapet "Fibernät för framtiden, det här huset får supersnabbt bredband, IP Only".

– Vi har placerat skyltar som information, så att området vet att det sker eller kommer ske en fiberutbyggnad. Detta är ett sätt för fiberföretag att vara öppna och informativa angående utbyggnaden. Liknande det som även byggbolag brukar göra, säger IP Onlys presschef Niclas Karnhill. 

Björn Pauli är en av de som beställde fiber från leverantören och han stör sig på att företaget inte hämtat sina skyltar. 

Artikelbild

| Fiberleverantören IP Only har lovat att ta bort skyltarna i Tjällmo.

– Man blir ju lite sur att det sitter en skylt kvar och gör reklam för dem. 

Niclas Karnhill beklagar att skyltarna blivit kvar. 

– I vissa områden låter vi dem vara kvar ett tag, då vi har merförsäljning i området. Med det sagt är vi medvetna om att några är kvar lite längre än våra byggnationer. 

Björns familj fick besök av en säljare som kom hem och pratade om hur allt skulle fungera med fibern. De skrev på avtalet och efter någon vecka så satt skylten på deras tomt när de kom hem en dag. 

I början av året stod det klart att IP Only inte kommer att leverera någon fiber till området. 

– Vi kommer naturligtvis ta ned dessa skyltar, säger Niclas Karnhill.