Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Inbrotten i villor sjunker

Samtidigt som villainbrotten som helhet går ner i Östergötland, ökar de i Norrköping, enligt Villaägarnas riksförbund.

Minskar i länet. Antalet villainbrott sjunker i Östergötland, förutom i Norrköping där de ökar något.

Minskar i länet. Antalet villainbrott sjunker i Östergötland, förutom i Norrköping där de ökar något.

Foto: Anders Wiklund/TT

INBROTT2018-04-03 08:23

2017 polisanmäldes 252 villainbrott i Östergötlands län, det är en minskning med 5 procent jämfört med 2016. De flesta villainbrotten polisanmäldes i Norrköping och Linköping, men i förhållande till antal småhus är risken störst att utsättas för villainbrott i Ödeshög. Minst är risken i Ydre.

– Alla länets kommuner låg under riksgenomsnittet. Jämfört med andra kommuner i landet är antalet inbrott per småhus förhållandevis lågt i länet, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

Inbrotten i landet minskade med knappt 1 procent jämfört med 2016, men över tid är en ökning av inbrott tydlig. I Östergötland har däremot inbrotten minskat och 2017 låg antalet under snittet för både 10-talet och 00-talet och från 1996 har antalet villainbrott minskat med 23 procent. Till skillnad mot riket där inbrotten ökat med 52 procent under samma period. Villaägarna i Stockholms län fortsätter vara Sveriges mest inbrottsdrabbade och störst risk är det om man bor i vila i Solna där 4,6 procent drabbades av inbrott förra året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om