Den 30-årige målvakten är sedan i våras "Pekings" backup i Europa men kontraktet går ut den 20 augusti och det är oklart vad som kommer att hända.

– Vi har inte pratat något, men jag är öppen för att fortsätta om IFK vill, säger han.

Läs också: Fiasko om IFK trillar

Hemma i allsvenskan brukar Julius Lindgren, till vardags i Sylvia, finnas till hands om IFK av någon anledning skulle tvingats till målvaktsbyte men europeiska fotbollförbundets regler tillåter inte en liknande lösning för Europa league.

Därför har rutinerade Martler – "Tysken från Lund" – funnits till hands bakom David Mitov Nilsson (och tidigare Michael Langer).

– Jag känner mig såklart redo om något skulle hända, säger den förre Falkenberg-keepern som tidigare vaktat buren hos hallänningarna i allsvenskan. Jag har ju spelat rätt många år och som målvakt sitter det lite i ryggmärgen.

Efter att ha varit lovande junior i bland annat Helsingborgs IF kom genombrottet i Lunds BK som kvalade till superettan 2012 (förlust mot IFK Värnamo). Falkenberg plockade till sig Ronneby-sonen som hade några riktigt vassa säsonger på västkusten.

När klubben vann superettan 2013 fick han rubriker efter att ha gjort mål på utspark i derbyt mot Varberg. Därpå följde tre säsonger i allsvenskan.

Om det inte vore för den civila karriären (Otto är affärsutvecklare på ett bostadsföretag) hade han förmodligen fortsatt fotbollssatsningen på heltid.

Nu ser engagemanget annorlunda ut.

– Jag kommer och tränar med IFK ungefär en dag i veckan. Det är härliga killar i laget och de har välkomnat mig bra, tycker Otto, som tog examen som civilingenjör vid Lunds tekniska högskola sommaren 2012.

Kapten Johansson: "Vi vill vidare. Vi ska vidare."

IFK-spelarna är heltidsproffs och kan lägga all fokus på sin sport.

– Själv arbetar jag åtta till fem förutom när jag åker till Norrköping och tränar. Fast nu har jag sommarsemester, berättar han.

Att följa med IFK till Litauen är en höjdare – även om det är Mitov Nilsson som får stå.

– Jätteroligt. Det var lite för det här jag skrev på för Norrköping. Det är första gången jag får vara med ute i Europa. I Falkenberg var det inte riktigt aktuellt.

Du känner inte att du la av din egen satsning för tidigt?

– Äsch, det är klart jag kunde ha spelat tio år till men jag kände inte suget när Falkenberg åkte ner i superettan. Det hade nog varit annorlunda om vi hängt kvar eller om någon allsvensk klubb tagit mig. Jag hade ändå kombinerat fotbollen med civila jobb i fyra år och det var dags att välja, slutar han.