"Vi har en stark familjesammanhållning. Både min familj och mina två systrar bor i Åby. Min far var extremt aktiv. Det skulle hända saker hela tiden. Varje höst hade vi leksamma familjetävlingar."
<B>"Åbys" son Håkan Ericson</B>

"Vår vänskap började på 40-talet. Jag minns min debut i IFK:s A-lag 1945. Vi vände 0-2 till 3-2-seger mot Degerfors. Vi gjorde varsitt mål." "Han kunde komponera ett lag, inte bara genom att ta ut de med rätt fotbollskvaliteter. Han fick personkemin att stämma."
<B>Lars Appelqvist, hedersledamot Svenska fotbollförbundet</B>

"Man upplevde Åby som en riktig legend. Han brukade komma ner till träningarna och efter matcherna och han sa alltid vad han tyckte, var alltid rak och ärlig i sin kritik. Även om han var lite hård ibland, ville han alltid klubbens bästa och man tog till sig av det han sa. Att han nu är borta är en stor förlust för Fotbollssverige."
<B>Thomas Olsson, IFK:s nuvarande lagkapten</B>

"IFK Norrköpings Supporterklubb, vill härmed uttrycka sitt stora deltagande i den sorg och saknad som nu uppstår efter en av Sveriges största ledargestalter genom tidernai svensk fotboll, Georg Åby Ericson."
<B>Åke Bjerselius, ordförande IFK Norrköpings Supporterklubb</B>

"Ibland hade han humör. Gick inte spelet som han ville kunde han vid något enstaka tillfälle kasta racketen. 60-åringarna kallade han för juniorer. Det kommer att bli oerhört tomt utan honom."
<B>Rune Gantell i "Åbys" tennisgäng</B>

"Åby var en demokratisk ledare, pappa, glädjespridare och entusiast. Jag kände honom i 40 år. Det är en stor fotbollsprofil som gått bort."
<B>Björn Nordqvist, lagkapten i Jojjes landslag</B>

"Ett tråkigt besked. Jag lärde känna "Åby" redan på 30-talet och han kan ta åt sig en stor del av äran av föreningens framgångar genom åren. Jag har själv följt IFK genom åren och suttit bredvid "Åby" på Idrottsparkens läktare.
<B>Manne Jarméus, Norrköpingsprofil och f d kommunalråd</B>

"Han var en av våra stora ledare."
<B>Olle Nordin, för detta IFK-tränare som spelade i Blågult under "Åbys" tid</B>

"Åby var en av våra största ledare genom tiderna. Om man sammanfattar den svenska idrottshistorien är han utan tvekan en av de tio största."
<B>Lars-Åke Lagrell, ordförande Svenska fotbollförbundet</B>

<span class=rub>Ahlberg: En fruktansvärd chock</span>
NORRKÖPING
- Hans bortgång skapar ett tomrum. "Jojje" satte en väldigt speciell prägel på vår förening.
Det säger IFK Norrköpings ordförande Björn Ahlberg med anledning av Georg "Åby" Ericsons död i fredags kväll.
- Han var en av de allra största. Jag vill nämna honom i samma mening som Torsten Johansson, "Nalle" Halldén och Sigge Andersson, fortsätter Björn Ahlberg. Vi i IFK känner oss priviligerade för att vi fått ha honom hos oss. "Jojje" står för ärlighet och hans resultat som spelare och ledare skapade en plattform för IFK Norrköping.
Hur klubben ska hedra Georg Ericsons minne är inte bestämt.
- Nej, det är för tidigt att svara på. Men givetvis kommer vi att diskutera frågan i klubben.