Det var när en anhörig fick syn på en mailkonversation i sin dator som polisen kontaktades eftersom det verkade handla om utpressning. I mailen framkommer det att denne kräver pengar av målsägande. Det skrivs bland annat: "15 tusen så är du fri" samt "du skriver med barn...ska berätta för alla".

Nu åtalas en 18-årig kvinna och hennes fyra år äldre före detta pojkvän, som träffades på ett behandlingshem, misstänkta för flera fall av utpressning.

Utpressningen mot olika män ska ha pågått under 2018 och en bit in på 2019. Paret ska ha lagt upp fejkannonser på eskortsidor på nätet och när de blivit kontaktade av män har de först låtit dem tro att kvinnan är över 18 år, men så snart de haft en första kontakt, med bilder som männen ska ha betalt för, börjar de förslöka pressa männen på pengar. Till en början små summor, med löfte att det kommer sluta där. Men det gör det inte. Istället eskalerar det.

En av männen, en företagare i Södra Sverige, började inledningsvis betala mindre summor till paret för att de inte skulle berätta för hans fru eller andra styrelsemedlemmar att han var "pedofil".

 Mannen har bland annat betalat drygt 51 000 kronor för att paret skulle kunna bo på olika hotell. Men paret ville ha mer. De ville ha en egen bostad. Så mannen köpte ett bostadsrättsradhus för 200 000 kronor till dem, dit de flyttade. Han betalade även månadsavgiften på 4000 kronor plus el och köpte in de möbler de ville ha.

Den utpressade mannen uppger att han driver egna företag och är en är högt uppsatt och offentlig person där han bor och menar att om detta kom ut skulle det rasera hela hans liv och därför betalade han varje gång. För så fort han inte gjorde det fick han till svar:

Ok bryr mig inte om dig längre då eftersom du inte verkar bry dig om mig :) vi får höras via styrelsen eller via din fru då hejdå

För att försörja sig ska kvinnan ha sålt bilder av vad som kanske är bilder på henne själv, alternativt bilder som hon hittat på nätet och sagt till dem hon sålt dem till att det är hon på bilderna.

Pengarna har gått till allt från kläder och tv-spel till en bil och kattmat. 

Flera andra män har också utsatts förutpressning om än i mindre omfattning enligt åtalet som kammaråklagare Karin Evlinger lämnade in vid Norrköpings tingsrätt under onsdagen.