Under flera år har föreningen Hand i hand nattvandrat, hållit föreläsningar, skänkt varma kläder och filtar till behövande när pandemin satte stopp för mycket av verksamheten. Nu är man igång igen. I föreningen är det många som hjälps åt.
– Men det behövs en lokal där de utsatta kan komma in och värma sig och få en kopp kaffe, eller i alla fall ett parkeringstillstånd i centrum så att vi kan parkera och dela ut kläder och annat som behövs, säger Gabriel Külen.
Han håller mest till i Syrien och Libanon där han öppnat och driver barnhem, skola, och en frisersalong där utsatta får klippa sig gratis.
– I Syrien hjälper vi barnhem och familjer på plats, men vi stödjer även verksamhet i Afrika och Brasilien, säger Gabriel Külen.
Han tycker att när man fått komma och leva sitt liv i Sverige så har man en skyldighet att hjälpa andra som har det svårt.
– Jag hade allt om man ser det till det materiella, men jag var ändå inte lycklig. Jag tog inte tillvara på den kärlek som Gud och Jesus gett mig. Jag kände inte andras smärta, nu när jag gör det kan jag också göra det jag kan för att hjälpa andra, säger Gabriel Külen som önskar att fler vill hjälpa till.
Föreningen vill göra så mycket, men ju närmare vintern vi kommer ju svårare blir det.
Varje lördag delar Hand i hand ut smörgåsar utanför stadsbiblioteket. Senast breddes det 72 smörgåsar som med kaffe, bananer, mössor och filtar delades ut under lördagsförmiddagen.
Egentligen vill föreningen vara i Hörsalsparken där flest hemlösa samlas, men eftersom man inte har något parkeringstillstånd är det svårt att komma dit med alla saker.
De önskar att de hade en lokal där de utsatta kunde värma sig och ta en kopp kaffe under vinterhalvåret.
Många av de hemlösa besöker Ria, där de också kan få kaffe, mat och värme, men Ria har bara öppet dagtid och på helgerna är det stängt.
På tisdagar samlas Hand i hand i Portalen i Hageby, dit kommer föreläsare från bland annat socialtjänsten, kvinnojouren & tjejjouren och som härom kvällen från polisen.
Det brukar komma runt 25 besökare, men man hoppas fler ska komma och att fler vill engagera sig för de utsatta i samhället.
– En kan inte göra allt, men alla kan göra något. Norrköping har 130 000 invånare, om alla hjälper till, så kan vi nog lösa hemlösheten i Norrköping ganska snabbt, tillsammans är vi starka, säger Gabriel Külen.