Nyförvärvet (senast i Michigan State) gjorde sig illa i allsvenskans tredje omgång. Bortamatchen mot Västervik den 26 september slutade med att Haag lämnade rinken med svåra smärtor i axeln.

Sedan dess har han väntat. Och väntat.

– Jag fick tidigt reda på att det dröja innan jag kunde spela igen. Det har inte funnits någon anledning att stressa sig tillbaka utan det har fått ta den tid som krävts. Ska jag spela så ska det vara fullt ut, resonerar han.

Hockeylivet vid sidan om har såklart inte varit särskilt kul för anfallaren. Särskilt inte som det är hans första säsong i Norrköping.

– Nä, det är frustrerande att sitta på läktaren. Killarna har ändå sett till så jag känt mig delaktig och omtyckt även om jag inte spelat och när vi vunnit har det känts extra bra.

På onsdagskvällen kommer Leksand till Himmelstalundshallen.

Ett Leksand som växlat upp efter en minst sagt tveksam start i allsvenskan.

– Klassiskt lag, kommer säkert mycket folk och tittar. Det passar bra att göra comeback mot dom.

Med stor sannolikhet får Haag göra sina första byten sedan september. Något han givetvis har längtat efter.

– Förberedd är jag i alla fall. Jag har kört för fullt i en vecka. Sedan får vi se hur mycket spel det blir mot Leksand.

Hur är Vita Hästens form?

– Vi är i väldigt bra form. Vi pushar varandra och vet vad vi kan, slutar Villiam Haag.

Vita Hästen parkerar på tionde plats i hockeyallsvenskan, fem poäng bakom tabellfyran Leksand.

Hästen saknar fortfarande målvakten Pontus Sjögren och backen Victor Lindman som båda är skadade. Där är den förstnämnde klart närmast att åter komma i spel.