Efter några minst sagt turbulenta dygn – populära tränarduon Johan Roxström och AdmirDedic fick sparken i början av veckan – kunde IKS ikväll presentera sina nya tränare.

Ja, i alla fall två av dom.

Ungdomstränaren och förre målvakten Anders Nyqvist kommer att leda A-laget tillsammans med Patrik Hagström, som även han har ett förflutet som spelare i föreningen.

– Ytterligare en tillkommer. Vi räknar med att kunna presentera honom på tisdag eller onsdag i nästa vecka, berättar Sleipners ordförande Anders Marcus.

– Det är en kille som har erfarenhet från allsvenska bänkar, avslöjar Anders Marcus.

IKS-basen medger att senaste dagarna varit jobbiga. Styrelsen har fått ta emot mycket kritik för hur Roxström och Dedic behandlats.

Anders "Knoen" Nyqvist har alltså ett långt förflutet i Sleipner där han förra säsongen tränade 17-åringarna, varav många i truppen nu kommer att få chansen bland seniorerna.

Läs också:Han tar över Sleipner

Troligen kommer även några spelare från "Randigts" mycket lovande 03-lag få känna på hetluften nästa säsong.

– På sikt hoppas vi naturligtvis att någon eller några ska blomma ut och kanske, kanske kan ge klubben en slant vid en eventuell försäljning, fortsätter Anders Marcus.

Sportchefen:"Inte mandat sparka någon"

Efter helgen inleds arbetet med att förhandla fram nya kontrakt. Enligt Marcus handlar det om nio utgående i befintliga A-truppen. Bland annat vill man förlänga med Daniel Andersson, Daniel Källsholm och målvakten, tillika lagkaptenen Jimmy Karlsson.

– Jag har blivit påflugen av folk som tror att vi ska spela med ett juniorlag nästa år. Så är det inte, men vi vill inte värva in äldre spelare som vi gjort tidigare, klargör Anders Marcus.