Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hotell tar hållbarhet till ny nivå

Hållbarhet ligger i tiden och nu tar Scandic nästa steg: nu görs drinkar av matsvinnet från frukosten.

Vad sägs om en hållbar drink, gjord på hotellfrukostens rester?

Vad sägs om en hållbar drink, gjord på hotellfrukostens rester?

Foto: Scandic

HÅLLBARHET2019-06-12 09:59

Från och med den 21 juni kan man njuta av en hållbar cocktail på samtliga Scandichotell. Exempel på ingredienser är kaffesump, överbliven gurka från frukosten och fruktskal som annars skulle komposteras eller slängas.

Bland drinkarna finns till exempel Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

Det här är inte det första som Scandic gör för miljömässig och social hållbarhet. Sedan tidigare har man genomfört en rad åtgärder för att minska sitt klimatavtryck, som att ta bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffa onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn.

– Jag är oerhört glad och stolt att vi än en gång visar att vi vill vara i yttersta framkant i vårt hållbarhetsarbete inom Food & Beverage på Scandic. Att vi dessutom kan lyfta fram våra fantastiskt duktiga medarbetare som kreatörer av de hållbara drinkarna, visar att engagemanget för hållbarhet genomsyrar hela Scandic och är en del av vårt dagliga arbete, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager för Scandic Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om