På 70- och 80-talen var norskan Grynet Molvig flitigt sedd på scen och i svensk tv, efterfrågad av nöjeselitens grädda, som Povel Ramel, Hasseåtage och Bosse Parnevik.
Men efter att ha varit programledare för "Låt kameran gå" i TV3 och gjort deckarserien "Cluedo" i TV4 för snart tio år sedan försvann hon från rampljuset ungefär samtidigt som det uppmärksammade äktenskapet med greven och kungakompisen Noppe Lewenhaupt tog slut.

<b>Skruvad deckare</b>
Nu gör Grynet Molvig comeback i tv i den lite skruvade deckarserien "Bella bland kryddor och kriminella". Hon spelar Linn, bästa väninna till seriens huvudfigur, stjärnkocken Isabella (Claire Wikholm) som löser brott när hon inte lagar mat. Linn är gift med advokaten Gustav (spelad av Krister Henriksson) i serien.
- Det här har varit kul. Jag har varit gift med Krister Henriksson i ett halvår. Det var ett kort och lyckligt äktenskap, säger Grynet Molvig roat. Och det har varit roligt att arbeta med Claire som jag har känt i alla år utan att vi har jobbat ihop så nära.
"Bella bland kryddor och kriminella" är som en slags Agatha Christie-deckare vars offer och huvudpersoner ofta rör sig bland de välbärgade i samhället. Grynet Molvigs karaktär, Linn, är en typisk överklasskvinna.
- Linn är en tråkig boutiqueägarinna, som är snärtig och har dyra kläder, dyra vanor och bor fint. Det kanske inte är så politiskt korrekt, säger Grynet Molvig och ler.
Hon fyller 60 dagen före julafton, men har inte trappat ner. De senaste åren har varit fulla av intressanta projekt. Bland annat håller hon på med en bok om retorik och har dessutom under flera år varit en efterfrågad föredragshållare.
- Det är föredrag om ilska och lusta, om mod och rädsla, förklarar hon. Jag pratar om vänner och sådant.
Grynet Molvig har även fått göra debut som regissör.
- Det var i en uruppsättning av ett musikaliskt kyrkospel, ett beställningsjobb från Adolf Fredrik och Gustav Vasa kyrka.

<b>Popstjärna på 60-talet</b>
Dessutom sjunger hon själv. Hon turnerar med en repertoar som är en slags greatest hits-genomgång från hennes långa karriär.
- Det är en blandning av norskt och svenskt. Min norsk-svenska musikaliska resa. Det är mina egna personliga låtar, från mammas vaggvisor till Povel och Hasseåtage.
Grynet Molvig var popstjärna hemma i Norge på 60-talet, men sökte sig till Sverige i slutet av årtiondet för nya utmaningar. Och här hon har blivit kvar.
Det svenska genombrottet kom i filmen "Prinsessan" och i komedin "En flicka på gaffeln" mot Lars Ekborg på Intiman i Stockholm. Hasse Alfredson och Tage Danielsson engagerade henne i revyn "Spader Madam!" och hon har även gjort flera revyer med Povel Ramel och Bosse Parnevik.