Det dröjer femton år dit men sedan blir nog resan av. Håkan har lovat sin kinesiska fru Yue Xia att de ska bo halva året i Kina och resten av tiden i Åby. Detta för att hustrun ska komma närmare sin familj.

<span class="mr">profilen
</span>Håkans liv är mest idrott, för mycket idrott tycker han själv. Han har inte haft tid för vänner, för familjen och sig själv. Och det är något som han ångrar i dag.
- Idrotten är som ett gift och jag är en föreningsmänniska som gillar att engagera mig och organisera, berättar han.
Redan som sexåring organiserade Håkan sina första fotbollsmatcher, då i lekskolan.
Att idrotten skulle bli viktig i hans liv bestämde han tidigt. Säkert påverkades han av sin pappa och inte minst av sin farbror Arne, som var friidrottsledare i Smedby AIF.

<span class="mr">Vann SM-guld
</span>När Åby IF startade med ungdomsfotboll 1969 blev Håkan medlem i klubben. Han var spelare och ledare. Parallellt med fotbollen spelade han också bordtennis, först i Loddby senare i Fridtuna. Som ledare i Norrköpings BTK var han 1998 med om att vinna SM-guld i lag för damer. Det är den största idrottsprestationen i hans karriär tycker han själv.
Genom pingisen träffade han också sin hustru, Yue Xia som kom till Norrköping för att spela bordtennis.
För fyra år sedan adopterade de Linus från Kina, som i dag är elva år. I familjen fortsätter Yue Xia och Linus med bordtennisen men Håkan slutade för fyra år sedan. Tiden räcker helt enkelt inte till och Håkan orkade inte längre att jobba 16-18 timmar varje dag.
Genom jobbet som föreningskonsulent i Åby IF träffar han många människor och känner att han kan påverka samhällsutvecklingen. Det blir så på en mindre ort som Åby är, där alla känner alla konstaterar han.

<span class="mr">Pekingvolontär
</span>Håkan har blivit kvar i huset där han växte upp. Han köpte sitt föräldrahem för tjugo år sedan. Målet har hela tiden varit att stanna i Åby och bo kvar i föräldrahemmet.
Nu drömmer han om att bli volontär i Pekingolympiaden 2008 tillsammans med sin fru. I Kina har han varit tre gånger tidigare. Första gången träffade han en del av sin frus stora släkt. Det var 44 personer. Kunskapen och kontakten med Kina ledde till att Håkan och hans fru blev attachéer för de kinesiska fotbollsdamerna under VM i Sverige 1995.

<span class="mr">Firar i Helsingfors
</span>En annan stor upplevelse för Håkan var när han för tre år sedan fick George Åby Ericsons pris för sitt engagemang och ledarskap i Åby IF. Prissumman var på 10 000 kronor.
- Jag har sysslat med allt som man kan göra inom en förening, konstaterar han.
På lördag fyller han 50 år. Födelsedagen firas i Helsingfors. Håkan vill inte bli uppvaktad på sin stora dag.