Hon ska veta. Nästan hela operettrepertoaren har hon gått igenom under åren. Nu ska hon göra priorinnan på klostret i de alpinska bergen, tidigare, hela fyra gånger, har hon spelat själva lilla helgonet, men nu gör Maria Olofsson den rollen.
Det var precis 50 år sedan Berith Bohm stod på scenen i Östergötland. Då i en legendarisk uppsättning som länge höll publikrekordet för Östgötateatern.
- Det var i Blåjackor med Nils Poppe på dåvarande Norrköping-Linköping stadsteater. Det var min teaterskola det. Poppe körde stenhårt med mig och jag lärde mig massor.

<span class="mr">58 år i branschen
</span>Det säger hon att hon fortfarande gör.
- Det är roligt att få arbeta med så många unga, säger den här erfarna damen som varit 58 år i branschen och så generöst säger att hon började som 15-åring.
- Man lär sig mycket! Jag har fått arbeta med många ungdomar från sång- och dansskolor i flera musikaler och dom är ju så duktiga!
Både unga och riktigt gamla scenrävar kommer att vara med i den här föreställningen som får sin premiär i Linköping 17 september och i Norrköping 15 oktober. Vi känner igen namn som Berndt Uthas, Eric Bengtsson, Sven von Essen, Robert Lindblad och Helena Eriksson och bland de yngre Maria Olofsson och Lars Fager. Carina Perenkranz producerar, Pontus Helander är regissör och Fredrik Ingå musikansvarig.
- Och vi, vi tror på operetten och vi tror det blir en fullträff, säger Carina Perenkranz.
Redan hörs klirret från intresserade bussresearrangörer.
Bakom alltihop finns ännu en stabil person: Berit Malmqvist utan vars hängivna arbete med att samla in sponsormedel från områdets näringsliv aldrig skulle kunna blir verklighet.
Föreställningarna ges i helgerna, fredag-söndag.