På herrsidan möts hårdrockaren Erik Frid från Göteborg och golfproffset Gray Stewart från Täby. På damsidan tävlar polisen Elin Fjellström från Östersund mot brandmannen Erika Hinders, från Finspång. På sin fritid spelar det 25-åriga muskelpaketet amerikansk fotboll, tillsammans med herrlaget i Norrköping.

? Man skulle nog kunna kalla mig utmaningsjägare på hobbynivå. Jag älskar utmaningar, säger Erika Hinders.

Vad är din styrka?

- Jag är bra på kontaktsporter, och inte rädd för att ta smällar. Jag brukar ligga underst i högen i amerikansk fotboll och är van vid tacklingar. Jag har en explosiv styrka och en bra tyngd.

Hårda prövningar
De 32 utmanare som står som modiga motståndare till Gladiatorerna i programmet har valts ut bland tusentals sökande efter hårda prövningar. Redan i januari 2011 uppmanade TV4 på sin hemsida alla vältränade kraftpaket i Sveriges avlånga land att söka till den nya versionen av Gladiatorerna med start våren 2012. De sökande skickade då in ett formulär där de berättade om sig själva.


8 000 sökte
Produktionsbolaget Meter gjorde vidare ett första urval av de sammanlagt över 8 000 sökande. Drygt 200 av dessa bjöds in att genomgå personliga intervjuer och hårda fystester.

- Jag tror de fastnade för att jag spelar amerikansk fotboll, och att de hade ögonen på mig därför. Det är svårt att sticka ut bland 200 andra sökanden.

Läs mera i fredagens papperstidning