Bränntorpsmaran är inget riktigt maraton, utan mer en folkfest. Barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar springer för att det är kul.

– En del är riktigt laddade för maran, andra ser det mer som motion. Barnen tycker det mest är kul, medan många av ungdomarna tar det mer allvarligt, säger Göran Hellqvist, ordförande i Kalbo badhusförening som arrangerar maran.

Först i mål på sexkilometersvarvet var Fredrik Sundström från Ljungsbro, som deltar för första gången, efter att precis ha köpt en sommarstuga i Bränntorp.

Artikelbild

| 118. Det fina vädret lockade många till Bränntorpsmaran. Hela 118 startande i den 32:a omgången av maran, där 39 var barn.

– Vi sprang fel, efter två och en halv kilometer skulle vi vika av från en huvudväg, det missade vi, jag låg trea då och vi fick vända, säger han.

Av de som sprang varvet på tre kilometer kom Dennis Johansson, 13 år från Ekerö, Stockholm först.

– Det kändes hyfsat bra. Det är inte den bästa tiden jag haft.

Han är ingen löpare, utan spelar fotboll och innebandy, men springer Bränntorpsmaran varje år.

Artikelbild

| Sprang fel. Fredrik Sundström från Ljungsbro var först i mål efter varvet på 6 kilometer.

På lördagen arrangerades den 32:a maran, med totalt 118 startade. Inte så långt från rekordet som ligger på 122. Alla som deltar får pris, något som skänkts av de som bor i området.

– Maran drivs helt av ideella krafter, pengarna vi får in från startavgiften använder vi för att renovera bastun och tvättstugan vi har här, säger Göran Hellqvist.

Artikelbild

| Dennis Johansson kom först i mål efter trekilometersvarvet på 12.39.

Loppets kanske yngsta deltagare var Vera Nilsson. Med sina ett och ett halvt år tog hon sig runt banan i en vagn som mamma Rebecka körde. Framför dem sprang Rebeckas kusiner Alva och Moa Sjöberg.

– Det var jobbigt ett tag, säger Alva.