Paret hade tidigare haft en relation, men när den tog slut fortsatte mannen att höra av sig, trots kvinnans protester.

Situationen förvärrades när han en kväll i slutet av 2015 dök upp i kvinnans bostad i Finspång och sedan vägrade att gå därifrån. I stället började han berätta för kvinnans dotter om detaljer från parets sexliv.

I början av januari trappades förföljelsen upp. Inom loppet av några dagar skickade mannen omkring 400 sms och mer än 160 mejl till kvinnan. Han tilldelades därefter ett kontaktförbud, men skickade redan samma dag nya meddelanden.

Trots kontaktförbudet fortsatte trakasserierna under större delen av 2016. Mannen ringde, skickade meddelanden och dök upp utanför kvinnans hus eller när hon var ute och handlade.

När kvinnan inte svarade på hans samtal och meddelanden tog han i stället flera gånger kontakt med hennes dotter. Flickan berättar hur mannen till exempel kom fram till henne i en park och frågade "Var är mamma? Jag ska döda henne".

På grund av de upprepade trakasserierna åtalades mannen enligt lagen om olaga förföljelse, den så kallade stalkerlagen.

46-åringen har erkänt merparten av handlingarna, men nekar samtidigt till brott. Norrköpings tingsrätt dömde honom trots det till sex månaders fängelse för olaga förföljelse samt olaga hot, för uttalandet till dottern.

Den domen fastställs nu av Göta hovrätt, dit mannen hade överklagat tingsrättsdomen.