Det är ett samarbetsarrangemang mellan fritidsverksamheten Hörnan, Grosvadsskolan och restaurang Hugo.

Sommarlovsstart riktar sig till elever som går på sommarledighet efter att ha slutat årskurs sju, åtta eller nio på högstadiet.

– Vi vill erbjuda ungdomarna en gemensam, bra start på sommarlovet tillsammans med sina vänner, påpekar Jesper Karlsson.

Neon Glow är namnet på fredagskvällens festligheter i Kulturhuset. Under kvällen får ungdomarna uppleva ett färgsprakande party med olika neonfärger som kan målas i ansikte, armar och på vita kläder (går bort i tvätten).

– Neon lyser upp i mörkret och med bland annat glasögon och halsband blir deltagarna en del av själva ljusshowen. Det är ballongsläpp, konfettiregn och kolsyrerök, en riktigt häftig grej, som inte många har upplevt tidigare.

Neon Glow Party är ett koncept startat av och med dj:n Deejay Nino. Utöver neonpartyt erbjuds olika kringaktiviteter som att spela Playstation 4 på storbild, pingis och möjlighet att kolla på VM-matchen mellan Portugal och Spanien.

Tidigare har en resa till Liseberg anordnats i samband med skolavslutningarna.

– Nu hoppas vi att det här kan bli ett återkommande arrangemang varje sommar. Vi hoppas att minst hundra ungdomar ska komma till Galaxen i Kulturhuset. Det blir ett neonparty som de sent kommer att glömma, konstaterar Jesper Karlsson.

Arrangemanget kan genomföras med hjälp av ekonomiskt stöd, i form av EU-bidrag genom Folkungaland.