"Skolstart - en 1-klassig revy" var namnet och en tydlig röd tråd i årets upplaga. Första numret "Det ringer in" satte prägeln på Finspångs nyårsrevy.

"Skolstart" och sångnumret "Klassens ljus" följdes av fokus på ortens nya gymnasieskola Bildningen.

Kommunalrådet Anders Härnbro tog även detta år plats på scen i Ola Palmkvists gestaltning.

Artikelbild

| Bildning. Ola Palmkvist (högst upp) gestaltade kommunalrådet Anders Härnbro i "Bildningen", den nya gymnasieskolan var ett återkommande inslag i revyn.

"Tänk vad ungdomarna ska trivas här, tänk vad bildade de ska bli", konstaterade Härnbro.

Det delades ut flera kängor om utgifter och att det nya, fina gymnasiet inte har någon gympasal. Kostnaden för bygget ifrågasattes.

"Kostar och kostar. Låt kulorna rulla!", skanderade Anders Härnbro.

Nya Bergska och vad som egentligen finns kvar vid den gamla gymnasiebyggnaden (matsal, gymnastiksal, kemisal och några elever...) lyftes fram i ett annat nummer.

Artikelbild

| Hela ensamblen. Hela ensemblen samlad på scen i ett av de många numren.

Tobbe Jansson ålade sig återigen fram på scen. Förra året trodde han sig vara en mördarsnigel som visade sig vara en daggmask. I år kallade han sig inälvsparasit och hade bildat samfundet "Oönskade småkrypssällskapet". Tillsammans med "myggan Moltas", "fästingen Flans" och "Binnikemaskarna" lockade de fram många skratt i salongen.

"Vi har inga högskolepoäng, men vi rullar omkring i eran säng", sjöng de i den fyndiga låten.

Artikelbild

| Tvångsrakning. Conchita Wurst, spelad av Tobbe Jansson, sjöng om att få bli tvångsrakad i en låt med fyndig text.

En passning österut kom i numret "Vilse i Skuten". En rysk u-båt hade förirrat sig in till Skuten. Till tonerna av den ryska nationalsången sjöng ensemblen "Vi trodde vi skulle och festa i Stockholm, men nånting gick snett och vi hamnade i Skuten".

I "Hela politikersverige bakar" fick våra rikspolitiker några kängor.

Artikelbild

| Oönskade småkryp. Tobbe Jansson ålade sig fram på scen i form av en inälvsparasit och fick besök av "myggan Moltas", "fästingen Flans" och "binnikemaskarna".

I "Hårresande" iklädde sig Tobbe Jansson rollen som Eurovisionsschlagervinnaren Conchita Wurst med sång och rolig text.

"Tvångsraka mej, jag vill bara vara en vanlig tjej. Tvångsraka mej, hårborttagningsmedlet funkar ej. Tomteskägg är inte alls min grej, häcksax, motorsåg, pepparspray, tvångsraka mej!".

Artikelbild

| Underhållning. Christer Karlsson, Ola Palmkvist och Glenn Pettersson underhöll publiken.

I "Sluta härmas" visade Christer Karlsson, Ola Palmkvist och Tobbe Jansson upp sina färdigheter i ett skickligt imitationsnummer.

Sketcher och sånger avlöste varandra och dansarna bjöd på ett par sevärda framträdanden.

Artikelbild

| Invigdes. I "Invigning med förhinder" stod kommunalrådet Anders Härnbro och ortens nya bibliotek i fokus.

Avslutningsnumret "Examen" knöt ihop säcken när skoltemat på nytt fick ta plats. Den tio personer starka ensemblen sjöng att skolan är slut och att det var dags att springa ut. Sedan kastade de ut studentmössor till publiken innan ridån gick ner för den "1-klassiga revyn".