– Jag har tagit med mig 50 tavlor och många av dem andas vår och sommar, fastslår konstnären själv vid en rundvandring i konstföreningens lokaler på Bruksgatan. Och det är mest oljemålningar, men även en del akvareller och färgträsnitt.

Var hämtar du din inspiration?

– Det mesta har jag hämtat från Björksebo utanför Vimmerby, vårt sommarhus där vi numera bor året runt. Från den trädgården med omnejd i den närmaste skogen, hittar jag de flesta av mina motiv.

Artikelbild

| Mindre tavlor. Konstnären Lars Isacson är sist ut bland vårens utställningar hos Finspångs konstförening och ses här med fyr av de mindre tavlorna.

Enligt förhandsinformationen arbetar du som målare och tecknare?

– Ja, så är det, men jag jobbar egentligen med ännu fler konstnärliga tekniker, som grafik och färgträsnitt. Här i Finspång visar jag upp oljemålningar, akvareller och färgträsnitt.

Du är bördig från Kisa?

– Ja, det är jag guskelov. Men i unga år flyttade jag upp till Stockholm, där jag sedan bott i hela mitt liv, fram till för fem år sedan. Då flyttade vi ner till vårt sommarhus i Vimmerby, där vi numera bor året om.

Har du ställt ut i Finspång tidigare?

– Nej, det har jag inte och jag har nästan aldrig varit i Finspång tidigare, förutom en gång i barndomen, men det har jag inga minnen av.

– Jag är dock glatt överraskad av Finspång. Det är fint här och konstföreningen har riktigt trevliga utställningslokaler, till sitt förfogande.

Bertil Carlsson, ordförande i konstföreningen säger så här om utställningen:

– Det blir årets femte och vårens sista utställning, innan vi tar sommarledigt i konstföreningen.