Varje år lagom till Lucia kommer den ut, Hällestadstidningen. Den här gången pryds framsidan av Hällestads kyrka. Och det är också här mycket av det som presenteras i tidningen, ägt rum. Som den populära konserten med gruppen The Spotnicks vars medlemmar strålade samman redan 1958. I år var det tredje gången som gruppen framträdde i Hällestad kyrka.

Och fler kändisar har gästat kyrkan under året. Läsaren tas bland annat tillbaka till mars månad då Titti Sjöblom, dotter till Alice Babs, framträdde där. Även Inger ”Pippi” Nilsson gjorde ett besök i församlingshemmet med programmet ”Astrid, jag och dom andra”

Tidningen innehåller också bland annat en tillbakablick över kyrkovalet 2017 liksom över nationaldagsfirandet .

Den historiskt intresserade kan följa med när Sten-Åke ”Ståke, Johansson förflyttar sig tillbaka till sin uppväxt i Båtstorp, eller ta del av Per-Erik Lindhésdjupdykning i hembygdsföreningens arkiv. Här kan man bland annat läsa om livet som hembiträde 1927.

98-årige Sören Andersson, boende på Hällestadgården, tar oss också tillbaka tiden. Han berättar bland annat om att han i sin ungdom var med och byggde järnväg i Jugoslavien. Resan dit tog fem dagar och arbetet sågs som ett fredsprojekt under namnet ”Ungdomens järnväg.

Den som vill uppdatera minnet över de som döpts, vigts och avlidit under året, har också den möjligheten genom en sammanställning i inledningen av tidningen. Den avslutas med en årskrönika daterad 2017.