Under fredagen landade turnén i Finspång och man besökte arbetsplatser där man tror att det kan finnas sommarjobbare.

– Ofta har sommarjobbare inte så bra koll på sina rättigheter och kollektivavtal. Det är oerhört viktigt att ta reda på sådana saker innan man skriver på ett avtal, säger Sara Stolt.

Det som allra viktigast är, enligt LO-gänget, att man har ett anställningsbevis.

– Har du ett anställningsbevis så är det bra för framtiden när man kan visa upp att man har jobberfarenhet. Det finns också skräckexempel på när någon inte har fått lön för sitt jobb men att arbetsgivaren har nekat till att personen inte har varit på plats då det inte funnits anställningsbevis, säger Gabriel Strid.

Erbjuder arbetsgivaren ett anställningsbevis kan man också vara säker på att det inte är ett "svartjobb".

– Skulle man sakna avtal så täcker inga försäkringar, inte ens hemförsäkringen, om det är så att man skulle skada sig själv eller om något annat händer, säger Gabriel Strid.

Det är avsaknaden av anställningsbevis och att man som minderårig har hand om en kassa som är de vanligaste felaktigheterna fackförbundet stöter på. När det gäller sommarjobb är det heller inte helt sällsynt att man blir ombedd att först provjobba gratis under en period för att få jobbet.

– Det här ska man ta som en varningsklocka kring att något är fel på arbetsplatsen. Vårt råd är att då alltid tacka nej och söka sig till något annat, säger Sara Hjalmarsson.