Den tio dagar långa, internationella nycirkusfestivalen Cirkusslottet avslutades i helgen.

– Folk har hittat festivalen bättre i år. Vi har jobbat hårt, det är både skönt och ledsamt att den är över, säger Lars Wassrin, som är festivalens konstnärlige ledare.

Målet 10 000 besökare, tusen besökare per dag, nåddes nästan.

– Vi ska summera sifforna, men det ligger runt 8 000 personer totalt. Vi hade matigare program på helgerna och då var det fler besökare. Vi fick tillåtelse att köra eldshowerna fredag-lördag, då kom det 300 personer båda kvällarna.

Cirkus I love you, barn- och ungdomsföreställningarna, gatushower och Norrköpings ungdomscirkus är andra exempel på populära föreställningar.

– Cirkus I love you framförde sju-åtta föreställningar och folk bara ställde sig upp och applåderade efteråt. Vi har även haft långväga gäster. Till exempel var Sundsvalls och Västerås kommuner nyfikna på vår festival, säger Lars Wassrin.

Arrangemanget har i stort sett fungerat utan problem.

– Förra tisdagen fick vi ställa in vissa föreställningar och barn- och ungdomsverksamheten på grund av regnet. Olav Lundes skulpturbygge kunde inte genomföras på grund av eldningsförbudet. Men i övrigt har det gått mycket bra och blivit en fin helhet med cirkustemat på Bergslagstorget.

Nästa år kan nycirkusfestivalen anordnas i en annan östgötakommun.

– Men vi kommer ha en mindre cirkusfestival i Finspång i augusti nästa år, konstaterar Lars Wassrin.