Twisted Sister, med frontmannen och sångaren Dee Snider i spetsen, var riktigt stora i början- och mitten av 1980-talet. 2013 spelade gruppen på Skogsröjet i Rejmyre och 2016 gjorde Twisted Sister sin sista turné.

Festivalgeneralen Stefan Englund håller inte igen på superlativerna när det gäller bokningen av Dee Snider.

– Det är en riktig rockikon, legend och en av världens bästa frontmän, säger han.

Dee Snider spelade 2010 rollen som Dennis i musikalen ”Rock Of Ages” på Broadway. Den 9-15 april gör Snider comeback på Broadway som gästsångare i musikalen "Rocktopia". Den 63-årige New York-bon blir huvudakt när han avslutar fredagens program på Skogsröjet.

På frågan om det ändå inte är en lite blek bokning med Dee Snider som huvudakt, kommer Stefan Englunds svar reptilsnabbt.

– Håller inte med. Grym artist och Twisted Sister har alltid varit poppis i Sverige.

Linköpingsbandet Oblivious, som spelar hård svängig rock med rötterna i 1970-talet, är också klart för Skogsröjet. Bandet har funnits i 14 år och släppt fyra fullängdare och en EP. Mellan skivsläppen har bandet turnerat flitigt, framförallt i Tyskland. Den senaste skivan ”När isarna sjunger” släpptes 9 februari i år och är bandets första helt svenskspråkiga.

Bland band som är bokade till Skogsröjet sedan tidigare märks Hammerfall, Steel Panther, Danko Jones, Alestorm, Lee Aaron, Dokken, Dirkschneider, MR Big, Robin Beck, Dragonforce med flera.

– Någonstans mellan 32–36 band ska det bli till slut. Jag räknar med att ha huvudakten till lördagen klar innan den här månadens utgång, berättar Stefan Englund.