Sedan 1989 har Pik Fung Wong varit en av delägarna som drivit restaurang Peking. Men i slutet av augusti stänger matrestaurangen.
– Vi har inte kommit överens om det nya hyresavtalet med fastighetsägaren Amasten. Vi ville ha ett längre avtal med fast hyra, medan de vill att hyran ska förhandlas om varje år. Vi tycker att samarbetet fungerade bättre med tidigare hyresvärdar, säger Pik Fung Wong.
55-åringen har spenderat större delen av sin vakna tid, från förmiddag till sena kvällar, i kinarestaurangen.
– Det var svårt att smälta i början, men nu har jag accepterat fakta, att den ska stängas. Läget har varit perfekt, men lokalerna har inte varit optimala för att driva restaurang.
Han är uppvuxen i Hongkong och flyttade till Norge i sjuårsåldern, när hans pappa fick jobb som matros på en norsk båt. I 15-årsåldern flyttade familjen till Gävle, där pappan öppnade restaurang. Sedan gick flytten till Uppsala, där Pik Fung fick lära sig allt om branschen i faderns kinarestaurang.
– Sedan frågade min kusin och min kompis om vi skulle öppna Peking i Finspång. Vi tre drev verksamheten ihop. Det var jobbigt i början med långa arbetsdagar. Nu har vi minskade öppettider, men jag är här kl 9 på förmiddagen och vi stänger 21 på kvällen, säger Pik Fung Wong.
Han har mängder av minnen från alla år.
– Förut hade vi väldigt många ungdomar, men inte nu längre. Tror det beror på internet. Det bästa har varit kontakten med alla kunder.
En speciell händelse som lyfts fram är när ZZ Top hade spelat på Rockslottet inför tusentals åskådare.
– Vi skulle precis stänga när folk vällde in i lokalen och ville ha mat. Folk fick vänta en timme på maten, men det spelade ingen roll för dem. Vi fick jobba nästan hela natten.
Den tuffaste biten har varit personalbrist.
– Som mest var vi tre familjer och sex anställda. Nu är vi två familjer och fyra anställda. Det svåra har varit att få kockarna att stanna en längre tid.
Pik Fung vill fortsätta jobba, men vad som händer närmast är inte klart.
– Jag vet inte om jag kommer öppna restaurang i någon annan lokal i Finspång. Vi får se vad som händer, men jag tänker jobba några år till. Jag har många idéer och tittar på andra projekt inom matbranschen, konstaterar Pik Fung Wong.