HÄLLESTAD

– Hade inte regnet kommit mitt på dagen i lördags, hade vi troligen gjort en rekordmarknad rent ekonomiskt och besöksmässigt, tror Gösta Johansson.

Och varför tror du det?

Artikelbild

| Inte lika trångt som vanligt, var det på årets upplaga av Hell´ste Marken, som drabbades av en regnskur.

– Jo, vi hade sålt rekordmånga marknadsstånd i år, cirka 180 tremetersstånd, och det är rekord för den här marknaden.

– Men på grund av regnskuren, fick vi inte så många besökare som vi brukar ha och därför fick vi mindre inkomster på korv, fika och parkeringsavgifter. Till och med vår klassiska "kålsöppe" räckte i princip under hela marknaden och normalt brukar den vara slut redan vid 12,30 och 13-tiden.

Så ni tjänade lite mindre pengar än tidigare och marknadsknallarna fick lite färre kunder i år?

– Ja, så var det och vädret är som bekant inget som vi rår över. Men marknadsknallarna verkade ändå nöjda, för nästan alla bokade redan nu en plats till nästa års Hell´ste Marken och det tycker jag är ett gott betyg.

Artikelbild

| - Jättetrevlig marknad, tyckte artisten Claes-Göran Hederström och Ewa Lundgren, som besökte Hell´ste Marken - efter regnet.

Och som vanligt hade ni The Tigers, som svarade för underhållningen?

– Ja, dom är lite av ett husband på den här marknaden, där de säkert spelat ett tiotal år.

Artikelbild

| The Tigers från Norrköping är något av ett husband på Hell´ste Marken i Hällestad, från vänster Benny Wagnberg, Janne Lekström, Böcka Andersson och Inge Boholm.

Men ni fortsätter med underhållning på marknaden medan andra marknader tonat ner den aktiviteten, för att inte "stjäla tid" från knallarnas möjligheter att sälja?

– Vi har faktiskt också minskat på underhållningen under senare år, men fortfarande vill vi, och jag tror också besökarna, ha något som bryter av allt köpande för en stund. Så det tänker vi nog fortsätta med, om än i lite mindre skala.