Det hela började med att polisen kontaktades av ett serviceboende i Finspångs kommun vid 06-tiden på fredagsmorgonen. Där hade bland annat en bilnyckel stulits och efter det även själva bilen.

Polisen efterlyste bilen som stulen. Kort därpå kunde polisen, via bilens gps, spåra den till Vingåker.

Vid 09-tiden fick en polispatrull syn på bilen på Storgatan i centrala Vingåker. Föraren av den stulna bilen stannade inte på signal och därför inledde polisen ett efterföljande söderut. Först på länsväg 560 och sedan länsväg 1175.

– Jag kan se att polisbilen vid något tillfälle var uppe i 160 kilometer i timmen, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Det hela tog slut vid den södra infarten till Skedevi kyrka då poliserna lyckades preja bilen av vägen.

– De som flydde hade sänkt hastigheten i samband med en krök och då såg poliserna en chans att trycka till dem i sidan, säger Björn Öberg.

Enligt polisen skadades ingen av de två männen i bilen som hamnade på taket allvarligt. Både den stulna bilen och polisbilen fick bärgas från platsen

All trafik stod still efter olyckan men släpptes på igen efter bärgningen.

Båda männen greps. Enligt polisen är föraren i 40-årsåldern och passageraren i 55-årsåldern.

Föraren misstänks nu för en rad olika brott, stöld genom inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till grov misshandel mot polis, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och olovlig körning.

Den andra mannen misstänks för stöld genom inbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel.