– Det känns jättebra, med det här stora intresset för nyföretagande i Finspång, framhöll ordföranden Kersti Thorn. Och jag hoppas på ännu fler till höstens träff, för det är då vi ska fira jubileet.

Men redan nu vid vårträffen fick deltagarna lyssna på två riktigt entusiastiska egna företagare, prisbelönta Christoffer Sjögren, vd för Städarna i Norrköping och Andreas Ramlöv, vd för Total Media & Reklam i Finspång. Båda bjöd på massor av tips och råd runt entreprenörskap och inspiration, för att starta eget, men också att företagande inte alltid är "en dans på rosor".

– Jag kan nämna tre värdeord, ansvar, bemötande och kvalitet, som man bör ha med sig in i sitt företagande, menade Andreas "Adde" Ramlöv. Däremot tycker jag inte man ska starta eget för att i första hand tjäna pengar, utan man bör ha andra grundmotiv, att man verkligen brinner för entreprenörskap. Om man sedan dessutom tjänar pengar, är det ju inte fel...

Artikelbild

| Blivande företagare? Rådgivaren Fredrik Sundqvist vid Finspångs Nyföretagarecentrum, kunde bland annat hälsa Eva Carlson och Elisabeth Carlson, välkomna till informationskvällen om nyföretagande på Bildningen.

Christoffer Sjögren berättade om sin otroliga företagarresa, med Städarna, där han gått från 0 till nästan 140 anställda under sex år.

– Ändå kan jag inte mycket om städning, men däremot en hel del om hur man genomför startandet av ett företag, när man väl fått en idé, sa han och delade med sig av sina erfarenheter, både de positiva och negativa.

Dessutom höll kommunalrådet Anders Härnbro (S) ett föredrag om hur han ser på Finspång som en plats för företagande och han avrundade en riktigt bra inspirationskväll.

En av föreläsarna, Jonna Wing, fick förhinder i sista stund, men enligt Kersti Thorn, har hon redan lovat att ställa upp i samband med 25-årsfirandet i höst.