FINSPÅNG

Faktum är att Nyårsrevyn i Finspång låg vilande under fem år, innan det var dags för en nypremiär av revyn till nyåret 2013. I fjol kom sedan revyn nummer två och nu är det alltså snart dags för den tredje nyårsrevyn, sedan omstarten.

– Premiären sker som vanligt på nyårsafton och därefter har vi bokat in ytterligare fyra föreställningar redan nu, säger Tobbe Jansson, som är med och håller i trådarna hos Finspångsrevyn.

– Men om publiken sluter upp som den gjort under de tidigare årgångarna, sedan omstarten, så lär det bli aktuellt med ytterligare föreställningar längre fram i januari. Något vi givetvis hoppas på.

Vad händer just nu?

– Större delen av årets revy är redan skriven och klar och nu skriver vi som bäst färdigt de sista numren. Sedan är vi som vanligt på väg in i den intensive repetitionsperioden i Kulturhuset inför premiären så småningom.

Hur ser ensemblen ut i år?

– Vi har samma stomme som de senaste två åren, men ett par av våra "gamlingar" har utgått och några nya och även några nygamla har tillkommit i årets ensemble.

Har ni redan släppt biljetterna?

– Nej, det tänker vi göra nu på söndag i Kulturhusets reception och biljettstarten till ära, kommer Nyårsrevyns aktörer att finnas på plats då, för att mingla med de första biljettköparna.

Hur känns årets revysatsning så här långt?

– Vi är väldigt taggade inför årets uppsättning och att få uppleva ännu en revysäsong, precis som vi hoppas att publiken är, avslutar Tobbe Jansson.