– Ja, det kan jag verkligen stryka under på. Det passar mig perfekt i det skedet jag är i livet att göra den här satsningen och öppna eget just nu. Det är nu eller aldrig, säger Anneli med 29 år i frisöryrket.

Det har funnits tillfällen att öppna eget genom årens lopp, men det var först nu alla bitar föll på plats.

– Jag hade chansen redan när jag var 21 år, men då var det familjebildning som var viktigast. Det var först nu det kändes helt rätt, förklarar 51-åringen.

Artikelbild

| Klipper. Anneli Pettersson och Sandra Törnqvist i klippartagen.

Den nyrenoverade lokalen på Jonas Wenströms väg i centrala Finspång luktar fräscht och inredningen är skönt ruffig.

– Jag vill att det ska märkas att vi är på en bruksort. Det är därför jag valt de här lamporna och tapeterna. Det är ingen slump utan noga genomtänkt. Jag vill också att det ska vara mysigt och ha välkomnande atmosfär, berättar Anneli om renoveringen sm tagit tre månader.

I 19 år har Anneli hyrt en stol hos en annan frisörsalong i samma kvarter där hon nu öppnar eget. Dessutom finns det flera andra aktörer i den direkta närheten.

– Jag är säker på att konkurrens är bra, det vässar oss allihopa och alla är duktiga. Sedan är min känsla att Finspångarna är väldigt trogna sin ort och klipper sig här.

Namnet på den nya salongen är Hårfint.

– Min sambo och jag spånade om olika namn och vi fastnade för Hårfint till sist. Det känns genuint och äkta.

Tanken var att Anneli skulle köra igång ensam i salongen, men redan från början får hon sällskap av Sandra Törnqvist som hyr en stol.

– Jätteroligt att det löste sig på det viset, konstaterar Anneli Pettersson och hälsar sin första kund som egen salongägare välkommen.