Och precis så blev det också.

Visserligen har han kanske abdikerat som svensktoppskung, men den härliga rösten finns kvar. Och många av de gamla topplåtarna han levererade på 1960- och 1970-talen håller än.

Inte minst den kanske mest populära "Jag vill dansa med dig", men även "Mamy Blue", "Det finns ingen annan" , som är några av alla de 15 hits han fick in på Svensktoppen under de här åren.

Artikelbild

| Nostalgisk musikshow. Det bjöd Carl Erik Thörn på i Kulturhuset i Finspång på onsdagen. Här ses han med Ulla Johansson från arrangerande PRO Finspång och Christer Öjring från Kulturhuset.

– Det var Ulf Elfving som gav mig namnet Svensktoppskungen, när jag lyckades komma upp på svensktoppen med mer än en låt samtidigt, berättar Carl Erik Thörn för Folkbladet innan han går in för att framträda för drygt 100 Finspångsbor i Kulturhusets biosalong.

Och han var inte ensam på scenen, utan hade med sig sin skönsjungande fru Adorena Thörn, som bland annat bjöd på Barbara Streisand-hits och dessutom pianisten Kalle Åmark, med ett förflutet i gruppen Rockfolket. Något han gav ett smekprov på, när han själv körde en gammal evergreen, Johnny B. Goode, så det stod härliga till inne i salongen.

Dessutom kompletterades artisterna av saxofonisten Gunnar Andersson, med ett förflutet i Finspång.

Förutom många av sina gamla topplåtar, sjöng Carl Erik Thörn även "I left my heart in San Francisco", vilket inte var så konstigt, med tanke på att han bott där i närmare 20 år av sitt liv.

– Innan dess hann jag också vara hotelldirektör i Sundsvall i åtta år, efter artistkarriären, berättade Carl Erik Thörn. Så totalt var jag borta från artistlivet i nästan 40 år innan jag kom hem till Sverige igen och hoppade på artistsvängen igen. Och det känns jätteroligt att få vara tillbaka i den branschen igen.

Arrangör för evenemanget var PRO Finspång och SPF Seniorerna i Finspång.

– Det var roligt att vi lyckades få hit honom, säger Ulla Johansson från PRO-föreningen. Och det känns roligt att vi kunde locka hit över 100 åskådare.