Temat var filmmusik och för kärleken svarade musiken från Love Story, krigsmusiken kom från Star Wars och dessutom bjöd man på musiken från flera Disneyfilmer, Den lilla sjöjungfrun och Lejonkungen. och för skräckupplevelsen stod musiken från - Hajen!

– Det har varit jättekul att repa in musiken från kända filmer, menade läraren Johan Åhs som agerade dirigent tillsammans med kollegan Helena Tagesson, från Skolmusikkåren, som med sina cirka 30 medlemmar är en del av musikskolan i Finspång.

– Och att vi valde att satsa på filmmusik den här gången, är dels för att vi tycker att den här musiken är bra, dels känns det kul att igenkänningsgraden av filmmusik är stor, både hos oss i orkestern och säkert också hos publiken.

Artikelbild

| Utklädda. Medlemmarna i Skolmusikkåren hade lånat sin utstyrsel från filmen Dumma Mej, bland annat Karin Sjöberg, till vänster, och Melissa Freij, som spelar tvärflöjt i orkestern.

Dessutom var hela musikkåren utklädd och såg ut att komma direkt från filmen Dumma Mej, som man givetvis också spelade musik ifrån.

– Det var på förslag från orkestern att vi skulle välja Dumma Mej som tema för vår utklädnad och det förslaget tog vi upp direkt.

På dagskonserten var mellanstadieelever inbjudna och på kvällen spelade man för allmänheten. Då var det också mingeldags i Kulturhusets foajé. där föräldraföreningen stod för serveringen.

– Alltid festligt med mingel och dessutom får vi in lite pengar till musikkårens kommande utlandsresa nästa år, sa Maria Eriksson från föräldraföreningen. Förra gången var vi i Kroatien, men vart resan går 2016 har vi inte bestämt än.