Räddningstjänsten fick göra massor av utryckningar på fredagskvällen. Stormen Knud passerade Finspångs kommun med full kraft.

– Det blev några intensiva timmar på fredagskvällen. Vi fick mängder av samtal och gjorde ett 30-tal utryckningar mellan klockan 17 och 21, berättar Daniel Svanér.

Ett stort antal träd hade ramlat ner i trakterna kring Sonstorp, Grytgöl, Hällestad och Ljusfallshammar.

– I Ljusfallshammar hade toppen på en gran gått av och ramlat ner på ett hus. På Masmästarevägen i Finspång hade två plåttak blåst iväg.

Risings väg och Svälthagsvägen var områden, där träd föll ner i tätorten. Simonstorpsvägen, strax före Rejmyre, och Hävla var andra platser i kommunen som drabbades.

Det låg nedfallna träd på flertalet vägar runt om i hela kommunen. Många drabbades dessutom av strömavbrott.

– Det var tur att det inte blev några personskador. Framförallt blev det en del materiella skador. Under lördagen var det fortfarande blåsigt, men betydligt lugnare. Då kunde vi ägna oss åt efterhantering, bland annat säkra upp plåttaken på Masmästarevägen, säger Daniel Svanér.

Hans styrka i Finspång plus deltidskårerna i Hällestad och Rejmyre, fick mängder av larm under fredagen.

– Vi måste försöka prioritera vad vi ska åka på. Jag kallade in två personer som bara satt och tog emot alla samtal. Enligt SOS Alarm passerade stormen Katrineholm-Vingåker-Finspång-Motala-Mjölby och Boxholm med mest kraft i vår region, konstaterar Daniel Svanér.