Den senaste veckan har det skett flertalet viltolyckor i Finspångs kommun. I samtliga fall har dovhjortar varit inblandade i kollisionerna.

– Det har varit väldigt många olyckor. Vi vill uppmana alla bilister att ta det lugnt i trafiken, säger Fares Dawoud vid Finspångspolisen.

30 januari krockade en bilist med en dovhjort på länsväg 1134, i närheten av Hällestad. Olyckan skedde vid 19-tiden på kvällen.

– Det blev inga personskador, men mindre skador på bilen. Djuret skadades och eftersöksjägare kallades till platsen, berättar Fares Dawoud.

Förra tisdagen ägde en viltolycka rum på riksväg 51, utanför Sonstorp. Även i detta fall skadades en dovhjort och eftersöksjägare fick leta efter djuret. Fordonet fick vissa skador.

I torsdags kolliderade en bil med en dovhjort på länsväg 215 utanför Finspång. Inga personskador rapporteras.

I fredags krockade en bilist med en dovhjort på riksväg 51, utanför Sonstorp.

– Det var en större dovhjort som blev påkörd och avled på platsen. Inga personskador rapporteras, men fordonet fick omfattande skador. Bärgare fick transportera bort bilen, säger Fares Dawoud.

Polisen har dessutom fått in en anmälan om brott mot jaktlagsstiftningen. En jägare i Regnatrakten sköt en spetshjort, men uppger att han trodde att det var en hind.