– Raggarröjet är en häftig grej som vi gärna fortsätter med. Det blev lite av en hemvändargrej. Vi har också fått många förfrågningar om vi ska köra 2018 och nu har vi bestämt att så blir fallet, säger festivalgeneralen Stefan Englund.

Lärde ni er något 2017 som ni kan spetsa till i år?

– Ja, en tydlig grej var att vi startade bilutställningen för tidigt. Glappet när bilutställningen var slut fram till att första artist spelade blev för stort. Nu vill vi sy ihop det hela så att de som gillar bilarna även är kvar och lyssnar på musiken. Vi startar helt enkelt hela eventet lite senare på dagen för att sy ihop det på ett bättre sätt, berättar Englund.

Artikelbild

| Bilinvasion. Mängder av bilar deltog på utställningen vid glasbruksområdet.

Premiären lockade cirka 1 000 betalande åskådare för att lyssna på band som Top cats, The Boppers, Kingen och Eddie Meduza lever.

– Sedan var det även ett stort antal besökare på dagen som var mer motorintresserade. Fatboy är det bandet vi har släppt hittills, men fler är på gång.

Lördagen 26 maj är det dags för området utanför glasbruket och hela hantverksbyn att göras om till en riktig 50-talsfest.

– För min personliga del är det bilarna jag gillar mest från den tidsperioden. Det finns så mycket läckert att titta på, förklarar Stefan Englund, som också är evig festivalgeneral för Skogsröjet.

Artikelbild

| Fatboy. Gruppen Fatboy kommer till Raggarröjet i maj.

Ett Skogsröj som ännu inte har presenterat någon huvudakt för sommaren 2018.

– Nej, det första riktigt stora bandet är på gång. Det är som vanligt. Man tror aldrig att det ska lösa sig, men det har det gjort hittills, säger den dubble festivalarrangören och skrattar.